Rent vand i Zimbabwe

Rul for at læse mere

Virksomhedens sociale ansvar

Vores CSR-initiativer

Vores kernemission er at bane vejen for en bedre kollektiv fremtid - en fremtid, der virkelig påvirker mennesker, samfund og planeten. Ud over vores engagement i kulstofneutralitet, affaldsreduktion og principper for cirkulær økonomi har vi indgået et samarbejde med Sabona for at skabe et initiativ med to formål og lancere Second Life Project. Et projekt, der går ud over vores grænser og ud over vores branche, men som gør en verden til forskel for nogle af verdens mest sårbare befolkningsgrupper.

Second life-projekt i Zimbabwe

Solcelledrevne borehuller

Second Life-projektet giver nyt liv til brugte og udtjente solpaneler og ændrer liv i lokalsamfund i hele Zimbabwe. Panelerne bliver genbrugt til at bygge soldrevne borehuller, der giver rent vand til både lokalsamfund og køkkenhaver for at forbedre sundhed, ernæring, økonomisk velvære og generelle levevilkår i Afrika. Projektet støtter FN's mål for bæredygtig udvikling og er en sand historie om forandring og håb.

Vand og sanitet

En menneskerettighed

Vand er grundlaget for liv. Det er afgørende for menneskers sundhed, fødevaresikkerhed, biodiversitet og klimaforandringer. Men verden står over for en vandkrise: Efterspørgslen efter rent drikkevand overstiger udbuddet i mange områder. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) og UNICEF mangler omkring 2,2 milliarder mennesker på verdensplan adgang til rent drikkevand, og ca. 785 millioner mennesker mangler selv basale drikkevandsfaciliteter. Afrika er særligt hårdt ramt, hvor næsten en tredjedel - eller 353 millioner mennesker - kæmper for at få adgang til rent drikkevand.

Denne virkelighed er uacceptabel. Vi står sammen med Sabona for at ændre det. Ved at bygge bæredygtige vandforsyningssystemer og implementere soldrevne borehuller bringer vi rent vand til lokalsamfund i områder, hvor der ikke har været adgang til rent vand. Med et enkelt soldrevet borehul kan vi levere mellem 2.400 og 3.000 liter vand i timen, hvilket svarer til 72.000 liter vand om dagen. Dette vand kan bruges til drikkevand, landbrug og madlavning.

06. Rent vand og sanitet

Ligestilling mellem kønnene

Kvinder rejser sig til håb

Før vores arbejde i Zimbabwe måtte kvinder og børn gå lange, udmattende strækninger hver dag for at hente vand. De vågnede tidligt før solopgang og gik op til 25 kilometer. Den tid kunne de have brugt på at tjene penge, arbejde i landbruget for at skaffe mad og lade børnene gå i skole i stedet for at hente vand. Denne byrde gjorde livet hårdt for dem. Med vores soldrevne brønde er dette nu historie. Rent vand er nu let tilgængeligt. Kvinderne behøver ikke længere at gå lange ture efter vand og kan i stedet bruge deres tid sammen med deres familier og i lokalsamfundet. Det samme gælder for børnene, som nu kommer i skole veludhvilede og klar til at lære.

05. Ligestilling mellem kønnene

10. Reducerede uligheder

Ligestilling og klima

Vi kæmper for kvinder og klima

Billedet af den afrikanske kvinde, der elegant balancerer en vandkrukke på hovedet, er blevet et symbol på det afrikanske kontinent. Men bag dette billede ligger en virkelighed, hvor kvinder bærer en uforholdsmæssig stor byrde. De er langt mere sårbare over for klimaforandringer end mænd, og det er en uretfærdighed, som vi må erkende.

08. Anstændigt arbejde og økonomisk vækst

Ligesom der er en kløft mellem den rige og den fattige verden, er der også en dyb kløft mellem mænd og kvinder i udviklingslandene. Denne kløft er et resultat af en kønsbestemt arbejdsdeling, hvor kvinder er ansvarlige for familien, husholdningen og landbruget. I Afrika står kvinder for næsten 80 procent af landbrugsproduktionen, men alligevel er de generelt fattigere end mænd. Det gør dem særligt sårbare over for de ødelæggende effekter af klimaforandringerne. Derfor er det afgørende at sikre, at udviklingsarbejdet ikke kun fokuserer på fattigdom, men også tager højde for kønsspecifikke udfordringer. Klimapolitikken er ikke kønsneutral; den påvirker individer forskelligt afhængigt af deres ressourcer, og kvinder er blandt de mest marginaliserede.

05. Ligestilling mellem kønnene

I Afrika syd for Sahara bruger kvinder tilsammen 40 milliarder timer om året på at hente vand - et tidsforbrug, der svarer til hele den franske arbejdsstyrke på et år. Dette uforståelige tidsforbrug er en afspejling af den ekstreme fattigdom i regionen. Mens folk i Europa arbejder for at skabe en indkomst, arbejder mange afrikanere primært for at sikre de mest basale levevilkår, hvilket ofte ikke giver tid til indkomstskabende aktiviteter. Klimaforandringerne vil kun gøre denne situation værre, da det vil blive endnu vanskeligere og mere tidskrævende at hente vand. Som følge heraf vil mange piger sandsynligvis blive taget ud af skolen for at hjælpe med den ekstra arbejdsbyrde, hvilket reducerer kvinders muligheder for uddannelse og økonomisk selvstændighed. Samtidig vil deres tid til at deltage i det offentlige liv og bidrage økonomisk blive begrænset, hvilket kun vil øge fattigdomsniveauet yderligere.

Denne uretfærdige arbejdsbyrde, som bæres af kvinder i Afrika, illustrerer en dyb ulighed, som kun forværres af klimaforandringerne. Second Life-projektet handler derfor ikke kun om adgang til vand; det handler om at skabe håb og nye muligheder for disse unge piger og kvinder i Afrika.

10. Reducerede uligheder

Forbedret adgang til vand

Rent vand og sundhed

Den dybe indvirkning, som mangel på rent drikkevand har på sundhed og trivsel, kan ikke overvurderes. De soldrevne borehuller sikrer en pålidelig forsyning af rent vand, forbedrer hygiejnen og spiller en afgørende rolle i forebyggelsen af sygdomme som diarré og kolera. Dette initiativ redder liv og fremmer bedre generelle sundhedsforhold.
I Zimbabwe lider de fleste samfund af mangel på rent drikkevand, hvilket har alvorlige konsekvenser for helbredet og livskvaliteten. Bedre adgang til vand styrker ikke kun hygiejne og sanitet, men reducerer også spredningen af sygdomme som diarré, kolera, tyfus og guineaorm. Det er afgørende for at forbedre sundhed og levevilkår. Ifølge UNICEF dør ca. 1.400 børn under fem år hver dag af sygdomme forårsaget af urent vand, og dårlige vandforhold og mangel på vand i udviklingslandene er skyld i en tredjedel af alle dødsfald. Disse tal understreger behovet for øjeblikkelige løsninger for at sikre, at alle samfund har adgang til rent vand og ordentlig sanitet. Det handler ikke bare om at forbedre levevilkårene; det handler om at beskytte liv, fremme bæredygtig udvikling og tilbyde en fremtid, hvor børn ikke bare kan overleve, men også leve et sundt liv.

03. Godt helbred og velvære

06. Rent vand og sanitet

At vokse sammen

Økonomisk vækst gennem grøntsager

Et vigtigt aspekt af projektet er etableringen af store grøntsagshaver, som vandes med vand fra de soldrevne borehuller. Disse haver tjener to formål: at sikre lokale fødevareforsyninger og at skabe økonomiske muligheder gennem salg af grøntsager til nærliggende turisthoteller.

01. Ingen fattigdom

02. Nul sult

10. Reducerede uligheder

Partner

Second life-projektpartner

Sabona er en dedikeret hjælpeorganisation, der arbejder på græsrodsniveau for at skabe en bedre fremtid for befolkningen i Zimbabwe, et konfliktfyldt land i det sydlige Afrika. Organisationen fokuserer primært på uddannelse, beskæftigelse og sundhed og mener, at alle tre er afgørende for at opbygge et bæredygtigt samfund. Sabonas tilgang er baseret på hjælp til selvhjælp, som de ser som nøglen til langsigtet succes.

Sabonas vision er at se Zimbabwe og dets befolkning blomstre. Navnet "Sabona" betyder "Jeg ser dig", hvilket afspejler deres filosofi om, at alle individer skal ses og værdsættes for at kunne vokse og bidrage til samfundet. Organisationen er dybt engageret i flere grundlæggende principper:
Sabona mener, at uddannelse er nøglen til en bedre fremtid og et vigtigt redskab til personlig og samfundsmæssig udvikling.
De fokuserer på at give folk de nødvendige værktøjer og ressourcer til at hjælpe sig selv og skabe varige forbedringer i deres liv.
Organisationen stræber efter at skabe bæredygtige jobmuligheder, der sikrer økonomisk stabilitet og vækst i lokalsamfundene.
Sabona understreger, at projekter skal ejes og drives af lokalbefolkningen, hvilket sikrer større engagement og ansvarlighed.
Alle midler sendes direkte til projekterne for at sikre, at ressourcerne bruges effektivt og når ud til dem, der har mest brug for dem.
Sabona arbejder aktivt for at fremme ligestilling og sikre, at alle har lige muligheder for at deltage og bidrage til samfundet.
Vi er stolte af at arbejde sammen med Sabona om at skabe en bedre fremtid for det vidunderlige og modstandsdygtige folk i Zimbabwe.

En historie om forandring

En lysere og grønnere fremtid

Dette projekt er ikke bare en løsning; det repræsenterer et kollektivt ansvar og en transformativ fortælling, hvor dagens handlinger bidrager til en lysere fremtid for Zimbabwe.

Bliv en del af historien

Vil du være en del af vores rejse mod bæredygtighed og håb i Zimbabwe? Kontakt Sabona i dag for at høre mere om, hvordan du kan støtte vores Second Life-projekt og være med til at skabe positive forandringer, der overskrider grænser og generationer.

Søg efter

Genveje

Menu

Søg efter

Søg efter

Kontaktformular

Spørgsmål, ideer eller projekter? Vi er klar til at hjælpe

Download vores app

Overvåg din solcelleløsning

Vores app giver dig et komplet overblik over din solcelleløsning, og hvordan den fungerer. Indsigten omfatter den samlede energiproduktion, brændstofbesparelser, besparelser på CO2-udledning osv.

Grafer

Udforsk flere af fordelene ved CIGS-solpaneler

CIGS-solpanelet er ofte kendt for sin slanke profil, sin fleksibilitet og sin lave vægt. CIGS-solpaneler er bedre end konventionelle solpaneler i næsten alle henseender, når det gælder bæredygtighed og især holdbarhed.

Liter vandafledning / produceret kWh

Lavere er bedre

Data fra: https://unece.org/sed/documents/2021/10/reports/life-cycle-assessment-electricity-generation-options (side 37-38)

Dokument

CIGS sammenlignet med poly-Si

Tagmonteret

Arealforbrug / produceret kWh

Lavere er bedre

Data fra: https://unece.org/sed/documents/2021/10/reports/life-cycle-assessment-electricity-generation-options (side 37-38)

Dokument

CIGS sammenlignet med poly-Si

Tagmonteret

Ioniserende stråling udsendt / kWh produceret

Lavere er bedre

Data fra: https://unece.org/sed/documents/2021/10/reports/life-cycle-assessment-electricity-generation-options (side 37-38)

Dokument

CIGS sammenlignet med poly-Si

Tagmonteret

Kræftfremkaldende virkninger / produceret kWh

Lavere er bedre

Data fra: https://unece.org/sed/documents/2021/10/reports/life-cycle-assessment-electricity-generation-options (side 37-38)

Dokument

CIGS sammenlignet med poly-Si

Tagmonteret

Eutrofiering af ferskvand / produceret kWh

Lavere er bedre

Data fra: https://unece.org/sed/documents/2021/10/reports/life-cycle-assessment-electricity-generation-options (side 37-38)

Dokument

CIGS sammenlignet med poly-Si

Tagmonteret